De juiste muziek op je huwelijksfeest

We willen niet dramatisch klinken, maar muziek kan uw bruiloftsreceptie verstoren. Het is het verschil tussen uw gasten die een geweldige tijd hebben tot in de kleine uurtjes en iedereen die naar hun horloges kijkt en zich afvraagt wanneer u de taart aansnijdt zodat ze kunnen vertrekken.

En hier komen een goede DJ en een verse playlist goed van pas. Ik schaam me er niet voor om toe te geven dat beide factoren in wezen niet bestonden op mijn bruiloft (lees: zowel de DJ als zijn playlist waren klote.) Het hele no-good-jams scenario liet zeker een slechte indruk op mij achter en – ook al zouden ze het niet toegeven – mijn gasten.

“Een goede DJ zal zijn best doen om de stijl en de voorkeuren van de gasten te begrijpen en zo een geweldige ervaring voor iedereen te garanderen”, zegt Brian Lee, oprichter van Elevated Pulse Productions, een luxueus entertainmentproductiebedrijf.

Lee, die onlangs de gasten op de Californische bruiloft van model Bianca Balti heeft vermaakt, zorgt ervoor dat hij het paar vraagt naar hun favoriete bands en de voorkeuren van hun gasten. Die vallen natuurlijk niet altijd samen.

BELANGRIJK: 15 Celebrity First Dance Songs

“In werkelijkheid is de kans groot dat je gasten niet precies dezelfde smaak in muziek hebben, dus het hebben van veel invloeden kan echt helpen om de afspeellijst fris te houden”, zegt hij. “Misschien houdt de bruid wel van classic rock en is de bruidegom een beetje meer alternatief met een liefde voor indiehits? Zoek een plaats voor beide tijdens de hele huwelijksdag.”

“We hebben een aantal echt unieke akoestische versies van pop/rock nummers gehoord die misschien een mooi processiestuk zijn tijdens de ceremonie, terwijl je eerste dans een eigentijdse tune kan zijn waar je partner echt van houdt,” gaat hij verder. “Gebruik dan open dansen om de favorieten uit beide genres op te vrolijken en zo het publiek energie te geven en iedereen op de been te houden”.

Om je op weg te helpen, stelt Lee voor om te luisteren naar een paar Spotify afspeellijsten gebaseerd op je favoriete muzikanten of stijlen en ook de voorgestelde nummers te bekijken.

GERELATEERD: 9 Totaal onverwachtse bruiloftsliedjes voor je eerste dans

“Je mag een verborgen juweel vinden! Gebruik uw DJ als een expert – zij zullen u helpen het proces te navigeren en een avond te produceren die uniek is voor u.”

En hier zijn een paar van zijn favoriete nummers voor verschillende punten gedurende de hele trouwdag:

Getting Ready: “On a Cloud” door PPP, “Pretty Please (Love Me)” door Estelle ft. Cee-Lo

De ceremonie: “Niets doet er echt toe” door Mr. Probz, “Look After You” door Piano Tribute Players…

De eerste dans: “Vlinder” door Donavon Frankenreiter

Vader/dochter en moeder/zoon combinatie lied: “Have I Told You Lately” van Van Morrison

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)