DJ Tom draaide tijdens Moose Bar XXL

Sportpaleis kleurde fout en Apres Ski

De lente lonkte dan misschien wel dit weekend. Daar was zaterdag niets van te merken in Antwerpen. Het Sportpaleis werd omgedoopt tot ’s lands grootste après-ski-feest. 12.500 fuifbeesten trokken hun mooiste lederhosen aan en waanden zich voor één avond en nacht in een skihut hoog in de bergen. Exclusief dure skipas, inclusief foute schijven.

Ook DJ Tom Cosyns één van de Residents DJ’s van Moosebar stond er achter de draaitafels in het Sportpaleis.

De evenementenhal was overdadig gedecoreerd: 200 meter aan houten toog, skigondels en personeel in klederdracht. Wie niet op skivakantie kon, kwam in het Sportpaleis ongetwijfeld aan zijn trekken. Live muziek maakte het plaatje helemaal compleet. Zo waren de Romeo’s van de partij.

Vlaanderens favoriete schlagertrio daalde per skigondel af naar het podium. Hardcore-dj Dj Paul Elstak legde dan weer de hardere plaatjes op. In het midden van al die beats en smartlappen stond ook een echte Oostenrijkse native achter de micro. Het optreden van Dj Ötzi, bekend van Anton Aus Tirol, was het sluitstuk van de thema-avond.

Met ondertussen zes pop-ups in verschillende Vlaamse steden is Moose Bar uitgegroeid tot een heus begrip voor feestend Vlaanderen. Yves Smolders, drijvende kracht achter het fenomeen, is dan ook tevreden over de opkomst zaterdag.

De ondernemer en tevens zaakvoerder van de succesvolle danstempel Versuz kwam vier jaar geleden met het idee voor een pop-up après-ski op de proppen. ‘Zelf ben ik een grote skiliefhebber dus het idee om een skihut na te bouwen was nooit ver weg. Mensen gaan vaak maar één week in het jaar skiën. Die sfeer ergens voor een langere tijd in het leven roepen, leek me dan ook een goed idee.’

De grootste après-skihut tijdens Moose Bar XXL

De eerste editie van Moose Bar XXL, vorig jaar in het Sportpaleis, was een groot succes, en dus kon een vervolg niet uitblijven. Dit jaar worden feestgangers zelfs op twee avonden après-ski getrakteerd. Dit weekend  stroomt het Sportpaleis vol met dirndls en lederhosen.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari was het Sportpaleis voor de gelegenheid omgebouwd tot één grote skihut, inclusief skigondels, 150 lopende meter aan bars en halve liters bier geserveerd door jongens en meisjes gekleed in authentieke lederhosen en dirndls. Met ruim 12.000 feestvierders per avond is dit de grootste après-skiparty van het land. Voor de muzikale invulling zorgden tal van MOOSE Bar resident dj’s en optredens van (ambiance) artiesten, zoals Christoff, Bart Kaell, De Romeo’s, Snollebollekes, Viktor & Kobe en Cascada.