25 of the best romantic songs to play during your wedding

Het kiezen van uw bruiloftsmuziek kan een van de leukste onderdelen van het planningsproces zijn, maar het kan ook tijdrovend en overweldigend zijn. Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden, zoals welke toon u wilt zetten, welke nummers u wilt spelen tijdens speciale evenementen en welke muziek uw gasten zullen genieten. Het kan ook zijn dat u liedjes heeft die speciaal voor u, uw partner en uw familie zijn en die u wilt opnemen tijdens de ceremonie en de receptie.

Om u te helpen met deze moeilijke taak, hebben we de beste huwelijksliedjes geselecteerd voor elk moment van uw speciale dag, evenals de beste huwelijksliedjes uit elk genre. Plan de bruiloft waar jullie altijd van gedroomd hebben met een beetje hulp uit onze lijst hieronder.

Beste bruiloftsliedjes

Uw huwelijksdag zal vele evenementen omvatten, van het uitwisselen van uw geloften tot het snijden van de taart en het genieten van uw eerste dans. De huwelijksliedjes die u kiest voor de begeleiding van elke gebeurtenis is belangrijk, want het zal de sfeer van het moment bepalen. De lijst hieronder bevat de beste huwelijksliedjes voor elk van deze gebeurtenissen, zodat u zeker bent dat u het meeste uit uw dag haalt.

Bij het selecteren van de beste huwelijksliedjes voor uw bruiloft, zult u uw eigen persoonlijke favorieten willen opnemen, evenals traditionele liedjes die elke menigte zullen bevallen. Het is belangrijk om nummers te overwegen die geschikt zijn om te worden afgespeeld tijdens het diner, maar ook hoge energie nummers om de dansvloer in te pakken. Of je nu een rustieke bruiloft hebt of een zwarte band, je zult de beste bruiloftsliedjes vinden om elk deel van je dag te complimenteren.

Klaarkomen voor bruiloftsliedjes
Je klaarstomen voor je bruiloft is meer dan je haar fixeren en in je jurk of pak stappen. Het is een tijd van opwinding en anticipatie, en moet worden genoten met vrienden, familie en een afspeellijst van leuke en aandoenlijke liedjes. Hieronder vindt u een afspeellijst die u zal helpen om u in stijl klaar te stomen.

“Glamorous” van Fergie ft. Ludacris
“Angel” van Shaggy ft. Rayvon
“Single Ladies (Put a Ring on It)” door Beyoncé
“Shake It Off” door Taylor Swift
“Raise Your Glass” door Pink
“Chapel of Love” door The Dixie Cups
“Lieve toekomstige man” door Meghan Trainor
“Can’t Hurry Love” door Diana Ross & The Supremes
“I want you to want me” door brieven aan Cleo
“Uw liefde” door Nicki Minaj

Huwelijksliederen

De processie is het moment dat het bruiloftsfeest door het gangpad loopt, en kan de bruidsmannen, bruidsmeisjes, bloemenmeisjes, ringdragers en de ouders of grootouders van het paar omvatten. Traditioneel staat de bruidegom al aan het altaar. De bruid is de laatste die binnenkomt, meestal vergezeld van haar vader.

 • “Canon in D” by Pachelbel
 • “All You Need is Love” by The Beatles
 • “Air” from “The Water Music” by Handel
 • “Neville’s Waltz” by Patrick Doyle (from Harry Potter and the Goblet of Fire)
 • “Married Life” by Michael Giacchino (from Up)
 • “Hoppípolla” by Sigur Rós
 • “Reign of Love” by Coldplay
 • “Jurassic Park Theme” by Thomas Oliver (from Jurassic Park)
 • “Clarity” by Evan Duffy
 • “I’m Yours” by Vitamin String Quartet

Songs to Walk Down the Aisle To

Veel bruiden kiezen ervoor om het gangpad af te lopen naar een ander lied dan het processiestuk, maar het is geheel uw beslissing. Een andere optie is om een lied te spelen voor het huwelijksfeest, en een ander deel van hetzelfde lied voor de bruid. De volgende bruiloftsliedjes zijn romantisch en toch zacht, en maken uw moment zeker bijzonder.

 • “The First Time Ever I Saw Your Face” by Roberta Flack
 • “Can’t Help Falling in Love” by Haley Reinhart
 • “Part of Your World” by Jodi Benson (from The Little Mermaid)
 • “A Thousand Years” by Christina Perri
 • “I’m Kissing You” by Des’ree
 • “La Vie En Rose” by Ingrid Mapson
 • “Halo” by Beyoncé
 • “Somewhere Over the Rainbow” by Israel Kamakawiwoʻole
 • “Moon River” by Audrey Hepburn
 • “Heartbeats”by José González

 

Bruiloftsliederen

Sommige koppels kiezen ervoor om muziek te maken tijdens de ceremonie. Dit kan rustige achtergrondmuziek zijn voor speciale onderdelen van de ceremonie, zoals de eenheidskaars, of een live optreden van een vriend of familielid. Sommige koppels kiezen er zelfs voor om liedjes voor elkaar te zingen! Kies uit de volgende lijst om uw ceremonie nog meer gedenkwaardig te maken.

 • “Ave Maria” by Schubert
 • “Amazing Grace” (Traditional)
 • “I Will” by The Beatles
 • “We’ve Only Just Begun” by The Carpenters
 • “Have I Told You Lately” by Van Morrison
 • “If Not For You” by George Harrison
 • “You Raise Me Up” by Josh Groban
 • “Ribbon in the Sky” by Stevie Wonder
 • “When You Say Nothing At All” by Alison Krauss
 • “I Choose You” by Sara Bareilles

 

Huwelijksliederen

Zodra de ceremonie is voltooid, zal het nieuwe paar het altaargedeelte verlaten, gevolgd door het huwelijksfeest en de gasten. Dit is een uitstekende gelegenheid om een vrolijk liedje te spelen om de gelegenheid te vieren en de gasten voor te bereiden op uw receptie. De onderstaande suggesties zijn geweldige bruiloft uitgang nummers om elk type van de ceremonie aan te passen.

 • “Home” by Edward Sharpe & the Magnetic Zeros
 • “Can’t Take My Eyes Off of You” by Frankie Valli
 • “Happy Together” by The Turtles
 • “Life’s a Happy Song” by Amy Adams, Jason Segel, Chris Cooper (from The Muppets)
 • “Signed, Sealed, Delivered” by Stevie Wonder
 • “I Got You (At The End of the Century)” by Wilco
 • “Dog Days Are Over” by Florence + The Machine
 • “Wouldn’t it Be Nice” by The Beach Boys
 • “Ain’t No Mountain High Enough” by Marvin Gaye and Tammi Terrell
 • “Everything is Awesome” by Tegan and Sara (from The Lego Movie)

 

Bruiloftsfeest entree liederen

Na de ceremonie zullen de gasten de receptie betreden en wachten tot het koppel en het bruiloftsfeest hun grote entree maken. Dit liedje moet veel energie geven, want het markeert het begin van de receptie. Sommige bruidsparen en bruidsjonkers kiezen ervoor om binnen te lopen op grappige liedjes, en anderen dansen zich een weg naar hun stoel. Hoe uw bruiloftsfeest ook binnenkomt, de volgende liedjes maken iedereen klaar voor de nacht.

 • “Marry You” by Bruno Mars
 • “I Gotta Feeling” by The Black Eyed Peas
 • “Dynamite” Taio Cruz
 • “Shut up and Dance” by Walk The Moon
 • “Levels” by Avicii
 • “Good Life” by Kanye West ft. T-Pain
 • “Club Can’t Handle Me” by Flo Rida ft. David Guetta
 • “I Believe in a Thing Called Love” by The Darkness
 • “Can’t Stop The Feeling!” by Justin Timberlake
 • “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” by Whitney Houston

 

Bruiloftsliedjes

Sommige koppels kiezen ervoor om de receptie te betreden met hetzelfde liedje als het huwelijksfeest, en anderen besluiten om een speciaal liedje te gebruiken voor alleen de twee. Dit bruiloftslied kan romantisch en leuk zijn, of schandalig en maf – het kan echt de toon zetten voor de rest van uw bruiloftsreceptieliederen. U kunt overwegen om in te lopen op een favoriet nummer dat speciaal is voor uw relatie.

 • “Just the Way You Are” by Bruno Mars”Heroes (We Could Be)” by Alesso ft. Tove Lo
 • “Beautiful Day” by U2
 • “Crazy in Love” by Beyoncé ft. Jay-Z
 • “Forever” by Chris Brown
 • “We Found Love” by Rihanna ft. Calvin Harris
 • “Happy” by Pharrell Williams
 • “First Date” by Blink 182
 • “On Top of the World” by Imagine Dragons
 • “Best Day of My Life” by American Authors

 

Liedjes voor aansnijden bruidstaart

Er zijn verschillende momenten tijdens de receptie waarop de taart kan worden gesneden. Sommige koppels snijden de taart aan het begin van de receptie aan, zodat de fotograaf een mooie foto kan maken voor het vertrek naar de avond. Anderen kiezen ervoor om het direct na het diner te doen. Wanneer je ervoor kiest om de taart te snijden, wil je een leuk taartliedje uitkiezen dat past bij de “zoete” gelegenheid.

 • “Sweetest Thing” by U2
 • “How Sweet It Is (To Be Loved By You)” by Marvin Gaye
 • “Sugar, Sugar” by The Archies
 • “Pour Some Sugar On Me” by Def Leppard
 • “Sugar” by Maroon 5
 • “I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch)” by The Four Tops
 • “Candyman” by Christina Aguilera
 • “Sweet Child O’ Mine” by Guns N’ Roses
 • “Honey Bee” by Blake Shelton
 • “Sugar” by Flo Rida ft. Wynter

 

Openingsdansen

De eerste dans kan plaatsvinden aan het begin van de receptie, direct na de introductie van de bruid en de bruidegom, of na het diner om de rest van de dans af te trappen. De eerste danshuwelijksliedjes kunnen traditionele langzame liedjes zijn of meer vrolijk. Het huwelijksliedje dat u kiest moet er een zijn die speciaal voor u is en past bij de stijl van dansen waar u voor gaat, of het nu langzaam slingert of een gechoreografeerd nummer is.

 • “Make You Feel My Love” by Adele
 • “Thinking Out Loud” by Ed Sheeran
 • “At Last” by Etta James
 • “The Luckiest” by Ben Folds
 • “(I’ve Had) The Time of My Life” by Bill Medley and Jennifer Warnes
 • “All of Me” by John Legend
 • “The Book of Love” by Peter Gabriel
 • “Sea of Love” by Cat Power
 • “The First Day of My Life” by Bright Eyes
 • Feel So Close” by Calvin Harris

 

Vader/dochter dans

De vader/dochter dans is een van de meest ontroerende momenten in een receptie, maar het kiezen van het juiste liedje kan lastig zijn. Een traditioneel traag liedje voelt misschien niet comfortabel aan, maar een typisch dansnummer is misschien ook niet geschikt. De vader-dochter dansliedjes hieronder zijn lief en sentimenteel en zijn perfect voor het moment van de bruid met haar vader.

 • “My Girl” by The Temptations
 • “God Only Knows” by The Beach Boys
 • “Isn’t She Lovely” by Stevie Wonder
 • “Forever Young” by Bob Dylan
 • “Here Comes the Sun” by The Beatles
 • “Cinderella” by Steven Curtis Chapman
 • “Tupelo Honey” by Van Morrison
 • “One Call Away” by Charlie Puth
 • “It’s For My Dad” by Nancy Sinatra
 • “That’s My Daughter in the Water” by Loudon Wainwrigh

 

Moeder/zoon dans

Net als de vader/dochter-dans is de moeder/zoon-dans een lief moment om getuige van te zijn. Het is misschien de enige keer dat de moeder en de zoon samen hebben gedanst, en het kan een uitdaging zijn om een speciaal liedje te kiezen. De lijst hieronder bevat de beste huwelijksliedjes voor elke moeder en zoon op zijn grote dag.

 

 • “What a Wonderful World” by Louie Armstrong
 • “My Wish” by Rascal Flatts
 • “In My Life” by The Beatles
 • “You Are The Sunshine of My Life” by Stevie Wonder
 • “I Hope You Dance” by Lee Ann Womack
 • “Your Song” by Elton John
 • “Stand by Me” by Ben E. King
 • “Days Like This” by Van Morrison
 • “You’ve Got a Friend in Me” by Randy Newman
 • “A Song For Mama” by Boyz 2 Men