Tomorrowland 2020

Net zoals in 2019 zou Tom Cosyns draaien op het grootse en beste festival van de wereld maar Crona stak daar een stokje voor. In 2019 jaar draaide Tom Cosyns 1 weekend op Tomorrowland, in 2020 zou hij de 2 weekends draaien.

De DJ Set van Tom Cosyns was voorzien op vrijdag 17 juli en vrijdag 24 juli .  Maar het populaire dancefestival Tomorrowland is een van de massa-evenementen die deze zomer niet zullen kunnen plaatsvinden. De festivalorganisatie laat in een reactie weten dat de 400.000 verkochte tickets zullen worden overgeheveld naar de editie van 2021. Wie dan niet kan gaan, zal terechtkunnen bij de exchange desk van het festival.

Tomorrowland spreekt van een ‘enorme impact op ons bedrijf’, maar benadrukt dat ook tal van partners worden getroffen. ‘Wij zijn eigenlijk het topje van de ijsberg’, zei woordvoerster Debby Wilmsen aan VTM Nieuws. ‘Een hele eventsector wordt getroffen: leveranciers, bedrijven die podia en geluid doen, catering en verenigingen, maar ook transportbedrijven en hotels.’ Het bedrijf is naar eigen zeggen de financiële puzzel nog niet aan het leggen, maar concentreert zich de komende uren en dagen eerst op het informeren van tickethouders en omwonenden.

Geen uitstel naar het najaar

Een uitstel naar het najaar zag Tomorrowland volgens Wilmsen niet zitten. ‘We hebben ons laten adviseren door virologen en daaruit bleek dat september ook geen goed idee zou zijn’, stelt ze. ‘Nog later was dan weer geen optie omdat de kans dan groot is dat het niet zo’n fijn weer is.’Wie een ticket had voor een van de twee Tomorrowlandweekends van dit jaar, zal dat in de plaats in 2021 kunnen gebruiken en dat op dezelfde dag of in hetzelfde weekend als waarvoor het ticket nu geldig was.

Veel oude getrouwen op de affiche van Tomorrowland: David Guetta, Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike en Dimitri’s vrouw MATTN. Vorig jaar trad die laatste nog op met Paris Hilton, maar de hotelerfgename komt dit jaar terug voor een eigen show. Ook Eric Prydz keert terug met zijn spectaculaire hologrammenshow ‘Holosphere’.

Elk jaar programmeert Tomorrowland ook enkele niet-dance-acts, en dit jaar lijkt het festival duidelijk in te zetten op Nederlandse hiphop. Zowel De Jeugd Van Tegenwoordig, Jebroer, Snelle en The Opposites wisten een plekje te versieren op de affiche, maar van Belgisch hiphoptalent lijkt geen sprake. Toch mogen onze landgenoten niet klagen, want ze zijn alomtegenwoordig. Onder meer Netsky, Discobaar a Moeder, 2ManyDJ’s, Murdock, Peter Luts en Tom Cosyns komen het mooie weer maken in De Schorre. Ook dj Kat, aka Kat Kerkhofs, wist een podiumplekje te versieren. Zij zal na een gesmaakte passage op Rock Werchter nu plaatjes gaan draaien in Boom.

We are…

The People of Tomorrow. We believe in enjoying life to the fullest without having to compromise everything. We are responsible for the generation of tomorrow and respect each other and Mother Nature.

We believe…

in a commitment to create a reality that relates positively with Mother Nature and contributes to the well-being of the next generations. Let’s engage with each other and do something good today, for which we will be grateful for tomorrow.