Bedrijfsevenement plannen

Het is geen geheim dat het plannen van een bedrijfsevenement of bedrijfsfeest een hoop werk is. Van het overtuigen van uw werknemers om te komen op een avond of weekend tot het coördineren van sprekers, cateraars, en nog veel meer, er zijn talloze bewegende stukken om mee te jongleren. En hoe meer u moet jongleren, hoe groter de kans dat er iets misgaat.

Bent u een evenement aan het plannen voor uw bedrijf? Lees dan zeker deze lijst met dingen die bedrijven fout doen bij het plannen van hun bedrijfsevenementen.

Klinkt een van deze u bekend in de oren?

1. Ze beginnen te laat met plannen
Het plannen van een evenement voor uw bedrijf kost tijd. Sommige bedrijven hebben maar één of twee evenementen per jaar, en met de datum zo ver in de kalender, is het gemakkelijk om de planning tot het laatste moment te laten liggen. Dat is waar kantoorfeestplanners tegen problemen beginnen aan te lopen. Evenementenlocaties zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt, net als leveranciers zoals cateraars en entertainers. Dus hoe eerder je begint met het plannen van je evenement, hoe groter de kans dat je evenement precies zo uitpakt als je wilt.

2. Ze controleren de ruimte niet op voorhand
De grootte van uw locatie kan uw bedrijfsevenement maken of breken. Maar al te vaak bezoekt de persoon die verantwoordelijk is voor het plannen van een bedrijfsevenement de ruimte niet op voorhand – ze vertrouwen gewoon op foto’s van de website.

Hoewel u de locatie niet wekelijks of maandelijks hoeft te bezoeken in de aanloop naar uw evenement, zou u toch minstens één keer moeten gaan in een vroeg stadium van de planning. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de ruimte groot genoeg is voor uw groep en geschikt is voor eventuele extra behoeften, zoals podia, geluidsapparatuur en verlichting. Een Coverband heeft meestal een podiumruimte nodig van minstens 2 meter breed en 2 meter diep, maar voor extra muzikanten of zangers is meer ruimte nodig.

3. Ze houden geen rekening met entertainmentopties
Een van de belangrijkste redenen voor een bedrijfsevenement of kantoorfeest is om het moreel van de werknemers op te krikken. Het is niet ongewoon dat kantoormanagers activiteiten plannen voor hun werknemers, zoals gazonbowlen, tuimeltorens of zitzakwerpen. Maar wat gebeurt er op de achtergrond terwijl uw werknemers speelgoed door de kamer gooien? En hoe zit het met de werknemers die niet in de verleiding komen met spelletjes? Wat blijft er voor hen over om te doen?

Hier is het heel belangrijk om na te denken over uw entertainmentopties. Er is veel meer om uw evenementdeelnemers bezig te houden en te amuseren dan hoefijzers en hinkelen. Muziek is een groot onderdeel van elk succesvol bedrijfsevenement, en als u geen moeite doet om de juiste live band te kiezen, zal de soundtrack van de grote avond van uw bedrijf bestaan uit krekels die te luid tsjirpen.

Weet je niet zeker wat je doet als het gaat om het kiezen van muziek voor de avond? Hier zijn 4 praktische dingen om te overwegen bij het inhuren van een band voor uw bedrijfsevenement.

4. Ze houden geen rekening met demografie
Wil je een trefzekere manier weten om je bedrijfsevenement helemaal mis te laten lopen? Gewoon niet nadenken over wie er aanwezig zal zijn. Uw werknemers zullen zich niet op hun plaats voelen, niemand zal het naar zijn zin hebben, en iedereen zal vroeg vertrekken. Gefeliciteerd! De jaarlijkse retraite is verpest.

Aan de andere kant, een paar minuten zorgvuldig nadenken over je gastenlijst kan een enorm verschil maken in hoe je aanwezigen zich voelen op je evenement. Denk na over de demografie van uw werknemers. Zijn ze jong, millennials of neigen ze naar een oudere generatie? Is uw bedrijf een hippe, techy startup of een meer gevestigd, traditioneel bedrijf? Komt uw personeel opdagen in spijkerbroek en gympen of behoren een sportjasje en een stropdas tot het onuitgesproken uniform?

Past het entertainment dat u kiest bij de demografie van uw werknemers?

Wij zijn trots op ons vermogen om voor elk publiek te spelen, dankzij onze uitgebreide liedjeslijst. Met meer dan 130 nummers uit 15 verschillende genres in ons repertoire zit er voor iedereen wel iets bij.

5. Ze gaan over het budget
Een van de grootste zorgen die u kunt hebben bij het plannen van een bedrijfsevenement is uw budget. Bedrijfsfeesten worden vaak later in het jaar gehouden, wat betekent dat het budget voor het evenement minder ruimte heeft om te veel uit te geven. Eventuele afwijkingen zo laat in het jaar kan echt pijn doen het bedrijf, dus het is belangrijk om te zoeken naar leveranciers die een verscheidenheid van budgetten kan tegemoet te komen. Bijvoorbeeld, The Cover Band speelt meestal als onze standaard 4-koppige ensemble, maar we kunnen instrumenten en zangers toevoegen als dat nodig is om het geluid te leveren dat u zoekt op uw evenement.

Sla de juiste toon aan op uw volgende bedrijfsevenement

Bent u verantwoordelijk voor een aankomend bedrijfsevenement of feest? Het is nooit te vroeg om te beginnen met het onderzoeken van uw entertainment opties. Atomika Partyband werkt graag met u samen om een datum te vinden die voor u werkt en een geluid dat uw werknemers zullen waarderen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie.