Waar moet u rekening mee houden op een trouwfeest

U gaat trouwen of iemand in uw kring gaat trouwen. Dan begint alle stress rondom het regelen van de perfecte dag. Bij trouwen komt natuurlijk veel kijken en iedereen heeft zijn eigen wensen aan een trouwfeest. Omdat het soms nog wel eens voor veel stress kan zorgen hebben wij de meeste dingen even op een lijstje gezet zodat u een goed overzicht heeft van waar u rekening mee moet houden tijdens het organiseren van een trouwfeest. We beginnen bij het begin en praten u zo door het proces.

 

Gastenlijst

Als u gaat trouwen komt er natuurlijk veel bij kijken, en u gaat nadenken wie u wilt uitnodigen. U gaat nadenken wie u graag op uw speciale dag wilt hebben. Natuurlijk wilt u van beide families en vriendengroepen iedereen erbij hebben, helaas is dit in bijna geen enkel geval mogelijk. U zult moeten kiezen wie u wel en wie u niet uitnodigt. Door een getal af te spreken weet u wat voor locatie u kunt regelen en weet u ook met hoeveel eten u rekening moet houden.

 

Locatie

Nu u weet hoeveel mensen er ongeveer komen kunt u gaan kijken naar een locatie voor het trouwfeest. Let op het is geen ceremonie maar echt het trouwfeest. U kunt dus een minder mooie zaal kiezen. Meeste mensen willen trouwen op het strand of een mooie locatie. Dit is niet nodig voor het feest. Zorg dat u een zaal kiest waar iedereen in past mocht dit nodig zijn. Zorg ook dat er voor iedereen genoeg eten en drinken aanwezig is en plek om te zitten. Zorg dat er zowel staan als zitplaatsen zijn voor uw gasten zodat iedereen rust kan pakken en met elkaar kan praten

 

Eten

Op een feestje is er altijd eten en drinken aanwezig. Wat betreft trouwfeesten is er veel drank en eten. Mensen hebben het vaak goed naar hun zin waardoor de voorraad er snel doorheen gaat. Voor eten gaat u samen met uw partner praten hoeveel gangen u wilt serveren en aan hoeveel mensen u dit wil serveren. Door een goede voorbereiding te hebben kost dit minder geld en kunt u bijvoorbeeld nog met vrienden naar het bet777, u kunt samen met enkele gasten gaan pokeren of een ander spelletje naar wens spelen en zo de mooie dag vieren met elkaar.

 

Foto’s en video’s

Het is een oud en klassiek idee om weg werp camera’s neer te leggen of polaroids waardoor mensen zelf foto’s kunnen maken voor u, deze kunt u in een groot boek plakken en wanneer u wilt terugkijken in het boek. De mooiste dag in uw leven kunt u terug zien in foto’s. Tegenwoordig is het ook erg populair om een camera man in te huren en de hele dag te filmen. Deze maakt aan het einde van de dag een after movie waarop u al uw vrienden ziet lachen en gelukkig zijn. Daarnaast ziet u ook uw partner in al het geluk op zijn of haar mooiste dag.

Opruimen en poetsen

Als u een zaal gaat huren komt u erachter dat die zaal ook schoon achtergelaten moet worden. Dit houd dus in dat u een schoonmaakploeg moet regelen of zelf te werk gaat, de ruimte die u gehuurd heeft moet terug in originele staat achter gelaten worden. Mits dit zo afgesproken is, er zijn ook ruimtes die aanbieden zelf te poesten. In dit geval betaald u extra om de ruimte te laten poetsen. Beschadigingen worden in rekening gebracht een doorgeven aan u. Neem vooraf dus foto’s van eventuele schade die al in de ruimte zit.