Een silent disco organiseren

Binnenfeesten zijn niet altijd ideaal in deze tijd van social distancing. Je kunt gemakkelijk een feestje in je tuin houden zonder veel lawaai te maken. De opzet is eenvoudig als je een silent disco organiseert. Je hebt slechts één tot tien geluidsapparaten nodig met elk een gedownloade afspeellijst. Je hebt controle over hoe hard of zacht het geluid op elke headset te horen is. Mensen met een auditieve beperking zoals autisme en oorsuizen zijn van harte welkom op jouw feest. Er zijn geen grote luidsprekersystemen nodig om de zaal in beweging te brengen. Doordat het geluid via ieders koptelefoon wordt uitgezonden, wordt jouw feest ook niet verstoord door geluidsbeperkingen.

Wil je je eigen silent disco koptelefoon hebben?

Je kunt een silentdisco huren. Daarmee kunnen feesten tot in de late uurtjes in relatieve rust doorgaan. Hierdoor blijven de buren tevreden en wordt voorkomen dat de politie wordt gebeld om het feest te beëindigen. Overweeg om een bescheiden tuinfeestje te geven. Silent disco-koptelefoons zijn een game changer als je naar luide muziek wilt luisteren maar je buren niet wilt storen. Niemand gaat de politie bellen op het moment dat je gasten de muziek zo hard zetten als ze zelf willen. Je kunt zelfs een feestje houden in je hotelkamer of appartement met een Silent Disco-koptelefoon zonder je zorgen te maken dat je eruit wordt gezet.

Silent disco kan ook helpen bij sociale angst

Mensen die last hebben van sociale angst vermijden sociale situaties vaak omdat ze niet in staat zijn om te gaan met de stress die zij daarbij ervaren. Er zijn talloze vorderingen gemaakt in de therapie om dit probleem aan te pakken. Therapeuten hebben een verscheidenheid aan technieken bedacht om mensen te helpen bij het verminderen van angstsymptomen en het leiden van een goed en volwaardig leven. Een silent disco is in dit opzicht populair bij mensen met een sociale angststoornis. Mensen die last hebben van angst vermijden clubs, omdat ze daar veel stress ervaren. Het concept van een silent disco is vrij nieuw en wordt algemeen gebruikt door mensen met de stoornis. Bezoekers van een silent disco luisteren naar muziek via een koptelefoon en kunnen samen genieten op hun eigen manier.