Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Voordat het zover is, moeten jullie waarschijnlijk nog ontzettend veel regelen. E’en van de dingen die niet mag ontbreken is de trouwkaart. Wij hebben een aantal leuke opties en tips voor jullie op een rijtje gezet, zodat je in een korte tijd een mooie trouwkaart kunt maken.

Save the Date

Nog niet zo bekend maar zeker heel leuk is de ‘Save the Date’ kaart. Dit is een Amerikaanse traditie waarbij jullie vroegtijdig een aankondiging doen van jullie huwelijksdag. Belangrijke familieleden en vrienden kunnen er op deze manier voor zorgen dat ze jullie trouwdag vrijhouden van andere afspraken. Op de kaart staat een leuke en korte aankondiging, de trouwdatum en jullie namen. De ‘Save the Date’ kaart wordt meestal zo’n vier tot acht maanden voorafgaand aan het huwelijk verzonden.

 

De trouwkaart

Ondanks dat iedereen al op de hoogte is van jullie huwelijksdag, mag de échte trouwkaart niet ontbreken. Er is ontzettend veel keus op het gebied van trouwkaarten. Zo kun je kiezen uit verschillende formaten, kleuren, lettertypes en stijlen. Tegenwoordig heb je zelfs de mogelijkheid om je eigen trouwkaart te ontwerpen. Naast een unieke eigen kaart is het ook leuk om in de trouwkaart een persoonlijke aankondiging te zetten die past bij jullie als stel en het thema van de bruiloft.

Daarnaast is het belangrijk om de volgende onderdelen te vermelden:

 

Trouwdatum

Voor de meeste gasten is de trouwdatum al bekend. Toch mag deze niet ontbreken op de trouwkaart, want dit is natuurlijk een datum om nooit meer te vergeten.

 

Locatie en tijdstip

Het is handig om locatie en tijdstip aan elkaar te koppelen. Op deze manier weten jullie gasten waar ze wanneer moeten zijn. Dit is vooral raadzaam als je verschillende locaties hebt voor verschillende momenten.

 

De dresscode

Is jullie bruiloft gekoppeld aan een thema of speciale dresscode? Vergeet dit dan niet te vermelden.

 

Cadeautip

De aanwezigheid van de gasten is natuurlijk veel belangrijker dan een cadeau, maar de meeste mensen komen niet met lege handen aan. Voor zowel jullie als de gasten is een kleine cadeautip erg handig. Zo kun je de gasten inspireren met iets waar jullie als pasgetrouwd stel nog belang bij hebben.

 

Contactgegevens

Het is fijn om vooraf te weten hoeveel gasten er wel en niet aanwezig zijn tijdens de bruiloft. Bij de contactgegevens kun je aangeven hoe ze dit het beste kunnen melden. Ook voor vragen is het handig als ze contact met jullie kunnen opnemen.

 

De officiële trouwkaart wordt meestal zo’n 6 weken voorafgaand aan de bruiloft gestuurd.

 

Thank you

Op de uiteindelijke huwelijksdag komt er veel op je af. Familie en vrienden zijn van ver gekomen om te zien hoe jullie je in het echt verbinden. Er staat een tafel vol met geschenken en cadeaus, waar je op de dag zelf geen tijd voor hebt om naar te kijken. Een leuk extraatje voor jou en de gasten is om na zo’n vijf weken een bedankkaartje te sturen naar alle dierbaren die aanwezig waren en iets leuks voor jullie hebben meegenomen. Via deze weg kun je iedereen persoonlijk bedanken.