Trouwen wordt vandaag de dag als de mooiste dag van je leven gezien. Een eeuwige verbintenis met je grote liefde. Vroeger kwam het nog wel voor dat huwelijken ontstonden uit zakelijke afspraken. De bruidsjurken zijn door de jaren heen ook veranderd. Neem als voorbeeld de modestijl uit de eerste helft van de 19e eeuw. De jurken van de dames kenmerkten zich door een losse plissé-achtige plooival, een hoge taille en een laag decolleté. De bruiden in die tijd droegen bruidsjurken in de meest kostbare stof die ze zich maar konden veroorloven. In die tijd werd de jurk niet alleen op de huwelijksdag gedragen maar ook in het eerste huwelijksjaar bij alle officiële gelegenheden.

Waarom een sluier

Halverwege de 19e eeuw kwam de sluier in de mode. Voor die tijd werden er andere haar versieringen gedragen. De sluier stond in het teken van onschuld en maagdelijkheid. Vroeger werd er over de sluier nog een kroon gedragen. Deze kroon was prachtig versierd met linten, bloemen en parels. Deze prachtigheden stonden als symbool voor de vruchtbaarheid van de bruid. De kroon werd later vervangen door oranjebloesem. Dit waren wasbloemetjes die sinaasappelbloesem moesten voorstellen. De sinaasappelboom bloeit en draagt vrucht tegelijk. Dit is een uniek symbool voor het huwelijk.

Stijl en model trouwjurk

Het kiezen van een mooie bruidsjurk uit de keus van tegenwoordig is niet eenvoudig! Bedenk eerst van welke stijl je houdt. Is dit romantisch, klassiek, modern, glamour, elegant of simpel? Dan gaan we naar je silhouet en je lengte kijken. Ben je breed, dun, platte buik, getailleerd in je heup en dijen of juist niet? Wellicht weet je zelf wel welke delen van je lichaam je geaccentueerd wilt hebben en welke niet. Kies een jurk die de juiste delen accentueert In de bruidswinkel kunnen ze hierbij goed helpen. Voor de keuze van je jurk is ook je huidskleur en de kleur van je ogen belangrijk. Een witte snoet is niet altijd geschikt voor een witte jurk. Neem voor je huwelijke een zonnebank kuur of kies voor een andere kleur jurk. Hoe dan ook neem rustig de tijd voor het uitzoeken van een mooie bruidsjurk en neem wat liefdevolle mensen mee die je goed advies kunnen geven. Jullie zijn welkom onder het genot van een hapje en drankje in onze winkel!