Een feestje voorbereiden kost veel tijd. Je moet de gastenlijst opstellen en natuurlijk de gasten een uitnodiging sturen of appen. En als je weet hoeveel mensen er op je feestje komen, dan wordt het tijd om je bezig te houden met de praktische zaken. Hoeveel drank moet je in huis halen? En wat drinkt iedereen? Pak je uit met de hapjes of hou je het lekker basic? Welke muziek ga je draaien? Op de avond zelf staat alles klaar en ben je helemaal klaar voor een topfeest, maar dan denk je ineens: waar moeten alle gasten toch zitten?

Veel gasten, weinig stoelen

Over het algemeen is een feestje pas gezellig als er veel gasten komen. En als je zoals veel mensen niet in een grote woonboerderij woont en het met een appartement moet doen, dan kan het al snel krapjes worden. In zo’n geval zijn statafels een goede oplossing. Je schuift met het bestaande meubilair en creëert op die manier ruimte voor een aantal statafels en loopruimte voor de gasten. Jouw gasten stellen deze extra ruimte zeer op prijs. Want wat is er nu vervelender dan om je langs verschillende mensen te moeten wurmen als je een drankje wilt halen of even naar het toilet moet? Het voordeel is dat je statafels zeker niet direct aan hoeft te schaffen. Je kunt ze immers ook huren bij bijvoorbeeld ’t Arendje.

Mingle please!

Je kent het type feestje vast wel. Aan de ene kant van de kamer zitten de heren en aan de andere kant van de kamer de dames. Iedereen blijft op dezelfde plek zitten en aan het einde van het feestje hebben de gasten eigenlijk alleen maar met de buurman of buurvrouw gepraat. Het plaatsen van statafels voorkomt dit scenario. Het is heel gemakkelijk om eens aan een andere statafel te gaan staan. Jouw gasten spreken op deze manier veel meer mensen, waardoor het feestje leuker en gezelliger wordt.

Move it!

Een feestje zonder muziek is eigenlijk niet meer van deze tijd. En muziek nodigt uit tot dansen. Maar als het meubilair in de weg staat, dan wordt het voor je gasten wel erg moeilijk om te laten zien welke dansmoves ze in huis hebben. Maar als je de bank aan de kant schuift en een paar statafels neerzet, dan blijft er genoeg ruimte over om lekker te dansen. En dansen verhoogt de feestvreugde!